Benieuwd hoe je meer tijd kan besparen met jouw ladingdragers, zoals Deense karren, CC Containers, trolleys of fusten?

Als het aankomt op het beheren van ladingdragers is daar veel tijd mee te winnen. Zo houd jij meer tijd over om te besteden aan andere werkzaamheden.

In deze blog hebben we 7 tips uiteengezet, zodat jij tijd kan besparen in het beheren van jouw ladingdragers.

1.       Weet waar ze zijn

Beheer jouw ladingdragers met TrackOnline, een emballage registratiesysteem. Zo weet jij altijd en overal waar jouw ladingdragers zijn; op locatie x, bij de transporteur of bij jouw klant.

Je bent dus geen tijd meer kwijt aan het achterhalen waar jouw karren zijn en je hebt altijd en overal realtime inzicht.

2.       Het goed inrichten van het dashboard

Het over en weer gaan van jouw ladingdragers kan je bijhouden met papieren rapporten of in Excel. Alleen dit zorgt niet voor realtime inzicht. En ook het overzicht ben je snel kwijt. Maar met een digitaal emballage registratiesysteem kan je jouw dashboards zo inrichten, dat je overzicht hebt over dat wat jij belangrijk vindt.

Een voorbeeld uit de praktijk: elke gebruiker kan een dashboard aanmaken met de informatie, die voor hun bedrijf belangrijk is.

TrackOnline emballage dashboard

3.       Deel rapporten

Met TrackOnline heb je niet alleen inzicht in jouw emballageproces, maar kan je ook rapporten als pdf downloaden. Deze kan je gemakkelijk opslaan of delen met jouw klant.

Je kan rapporten exporteren. Analyseer en identificeer optimalisatiemogelijkheden en een betere strategie voor de toekomst.

Ze zeggen niet voor niks: een gewaarschuwd mens telt voor twee. Door voor te bereiden op drukke dagen, zoals de welbekende topdagen, kom jij niet voor verrassingen te staan. Met rapporten en analyses heb je inzicht. Tijdens de pieken en dalen ben jij voorbereid en heb je geen karrentekort. Door inzicht in jouw emballageproces, kan je inspelen op jouw karrenbeheer. Mocht er dus een tekort dreigen te komen, kan je karren op tijd bij huren of bijkopen.

4.       Snel afstemmen

Door een digitaal saldo overzicht van jouw karren te sturen naar jouw klant, kan een klant dit direct bevestigen of afwijzen en wijzigen. Daardoor hoef je niet heen en weer te bellen, maar is het contact rechtsreeks via het digitale platform.

5.       Efficiënt communiceren

Een rapport kan je gemakkelijk verzenden vanuit TrackOnline. Hier kan jouw klant direct op reageren als het niet klopt. Heeft jouw klant ook TrackOnline, dan kan hij of zij dit aangeven in de chat. Niet heen en weer bellen en wachten tot iemand beschikbaar is. Nee, gewoon even een chatbericht sturen.

TrackOnline chatfunctie

6.      Minder discussies

Met TrackOnline kan je een koppeling maken met jouw klant. Op deze manier ziet de klant wat jij ziet, beiden partijen hebben realtime inzicht. Hierdoor vinden er minder snel discussies plaats, want beiden partijen hebben inzicht in de transacties.

7.       24/7 inzicht met de App

Altijd en overal heb je inzicht in jouw transacties. Met de mobiele applicatie (iOS en Google Play) kan je altijd zien waar jouw stapelwagens, Deense karren of andere ladingdragers zijn.

Wil jij niet langer jouw tijd verdoen? Ga zelf aan de slag met TrackOnline, probeer het 30 dagen gratis.

Niet alleen tijd besparen maar in de toekomst efficiënter werken of geld besparen? Volg onze LinkedIn, hier delen wij de laatste ontwikkelingen van onze slimme oplossingen.