Terwijl sommige sectoren helemaal stil liggen in Nederland, wegens het Coronavirus (COVID-19), neemt de drukt in andere sectoren enorm toe. Neem nu de retail sector, want door het hamstergedrag lijkt het wel op een drukke kerstperiode. De prioriteit van iedereen ligt natuurlijk op veiligheid en gezondheid.

Retail moet optimaal blijven draaien


Met de prioriteit op veiligheid en gezondheid is het belangrijk dat diverse sectoren optimaal kunnen blijven draaien. Zo ook de hele logistieke keten van de retail. Afgelopen vrijdag (13 maart) draaide supermarktketen Jumbo een omzet, die 65% hoger was vergeleken met een normale vrijdag. Naast de omzet die hoger was, ging ook de inzet van vrachtwagens en het aantal ritten aanzienlijk omhoog. Niet alleen de Jumbo, maar ook de Albert Heijn zet alle zeilen bij en draait met alle distributiecentrums en winkels op volle toeren. De oproep voor de consument luidde dan ook: “U kunt ons helpen door boodschappen te doen zoals u dat normaal doet”. Echter, tot op de dag van vandaag is dit nog niet het geval.

Orde in de chaos


Als retail bedrijf ben je vaak verantwoordelijk voor de gehele ketenbeheer van de emballage. Het is daarom ook van groot belang om de emballage goed en snel te kunnen registreren. Je wil namelijk ten tijde je emballage op de juiste plek van bestemming en weer tijdig terug zien. Daarnaast is het belangrijk om je emballage niet kwijt te raken en op de hoogte zijn van beschadigde emballage. Het is nu vooral noodzakelijk om chaos te voorkomen. Met deze drukte willen wij ons steentje bijdragen door zoveel mogelijk onze klanten te ondersteunen binnen ons gebied.. We ondersteunen onze klanten dan ook in het overzicht bieden van hun logistieke processen. In deze periode hebben we ook bij Bexter maatregelen getroffen, maar we streven naar continuïteit in ons emballage registratie systeem, service en support.

Hier enkele tips hoe je als retail bedrijf controle krijgt in het logistieke proces:

  • Weet waar je emballage staat; de drukte kan ervoor zorgen dat je het overzicht verliest. Door je emballage online te beheren en registreren weet je altijd hoeveel karren waar staan.
  • Online administratie; voorkom de papieren rompslomp. Zoeken in papieren stapels naar die ene (emballage) transactie bon, terwijl het druk is en je veel aan je hoofd hebt? Dat moet anders kunnen! En dat kan, met een online platform.
  • Maak de communicatielijn(en) kort; Bellen in deze tijd kan nogal rumoerig of onduidelijk zijn. Houd daarom de communicatielijn kort en praat real time via de chat. Zo kan je dingen teruglezen en heb je niet te maken met terugbelverzoeken en voicemails.
  • Transparant; Door inzicht te bieden in onderlinge transacties, weet elke partij waar ze aan toe zijn. Deel online data met elkaar, zodat je transparant met jouw relatie(s) kan samenwerken.
  • Eén taal. Wanneer iedereen naar dezelfde data kijkt in eenzelfde systeem, spreekt iedereen dezelfde taal en kunnen eventuele fouten (door partijen) snel worden teruggezocht. Zo worden discussies voorkomen. Met een online registratieplatform kun je jouw relaties uitnodigen en data delen!

Tenslotte zijn we trots op alle mensen met vitale beroepen, maar ook hulde voor alle transporteurs, supermarkten en iedereen die het mogelijk maakt dat we gewoon boodschappen kunnen blijven doen!