Herbruikbare emballage moet geregistreerd worden, dat is een feit voor iedereen die emballage gebruikt. Niet alleen hoge kosten gaan gepaard met een onjuiste registratie, maar ook veel tijd en frustratie. De meest efficiënte manier van het registreren van emballage is in een online emballage platform. In dit artikel leggen we uit hoe online emballage registratie werkt en wat de voordelen zijn.

Handmatig vs. Online emballage registratie

Emballage wordt nog geregeld handmatig geregistreerd. Papieren vrachtbrieven en fustbonnen worden gearchiveerd in mappen, die veel ruimte innemen. De benodigde informatie typt een medewerker over in Excel, wat veel tijd en discipline kost. Bovendien is deze manier van emballage registreren foutgevoeliger.

Wanneer specifieke (emballage) informatie opgezocht moet worden of een transactie bon is onleesbaar, dat zijn momenten waarop het van belang is dat gegevens snel online zijn terug te vinden en je het snel online kunt afstemmen met een klant. Dit kan eenvoudig met TrackOnline, het online emballage platform. Alle soorten ladingdragers, herbruikbare en op maat gemaakte ladingdragers, registreer je in één platform. Houd overzicht over de aantallen, soorten en locaties van de herbruikbare emballage items. Het emballageverlies wordt met online registratie tegen gegaan, bewezen is dat dit tot 32% minder verlies lijdt per jaar.

Online emballage registreren

Online emballage registreren begint bij de basis. Daarvoor zijn in TrackOnline een aantal gegevens nodig, zoals de gegevens van jouw eigen organisatie, de locaties van relaties en/of andere vestigingen, de transporteurs die de emballage vervoert en de soorten en aantallen emballage items. Door deze informatie in te voeren in TrackOnline kun je direct aan de slag met het maken van emballage transacties en het beheren van de emballagestromen.

Emballage transacties kunnen eenvoudig digitaal worden aangemaakt in TrackOnline. Door een keuze te maken in het soort transactie, zoals een inname of retour, kunnen vervolgens de gegevens worden ingevuld met aantallen en soort emballage, maar ook kenteken, ritnummer of een notitie kan worden toegevoegd. In de bijlagen van een transactie is het mogelijk om documenten toe te voegen, zoals een foto of pdf.

De emballage transacties staan in een overzicht, waar met verschillende statussen wordt aangegeven waar de transactie is in het emballageproces. Zo weet je precies hoeveel emballage op elke locatie staat en van wie je nog emballage retour kunt verwachten!

Altijd grip op emballage

Wanneer emballage de vestiging verlaat met een transporteur naar een relatie, dan wil je dat zij de emballage transactie ook eenvoudig kunnen inzien en verwerken. TrackOnline CONNECT geeft jouw relaties gratis toegang, zodat iedereen naar dezelfde data kijkt. Wanneer een relatie de emballage ontvangt kan diegene deze bevestigen en hiervoor digitaal aftekenen. Ook kunnen zij foto’s bijvoegen in de transactie wanneer dat nodig is. Als organisatie blijf je zelf altijd op de hoogte en houd je de regie, want jij bepaalt de diverse rollen van jouw relaties in TrackOnline.

Belangrijke emballage informatie direct zichtbaar

In TrackOnline kun je zelf het dashboard inrichten, zo is de informatie die jij nodig hebt direct tot je beschikking. Door het dashboard naar eigen wens in te richten, staat alle belangrijke informatie bij elkaar en zie je in één oogopslag wat voor jou belangrijk is. Ook is het mogelijk om verschillende dashboards te maken die elk aansluiten op de behoeften van de verschillende teams in een organisatie. Een voorbeeld van een dashboard is een interactieve geografische kaart waar direct het emballage saldo voor elke locatie in te zien is.

Minder emballageverlies door online registratie

De grote uitdaging in emballage zijn de verliezen. Veel emballage items gaan verloren en door het ontbreken aan inzicht is het niet te achterhalen waar het fout ging. Dit zorgt voor hoge kosten voor het inkopen van extra emballage. Door de emballage items online te registreren wordt het verlies geminimaliseerd en houd je overzicht over de hoeveelheid emballage op elke locatie!

Benieuwd hoe jij het beste online de emballage kan registreren? Laat het ons hieronder weten en wij nemen contact met je op om een afspraak te maken. Of maak een gratis account aan en probeer TrackOnline 30 dagen!