Een papierenadministratie kost voor elk bedrijf tijd, ruimte en geld. Het lijkt zo’n grote stap om de administratie te digitaliseren. TrackOnline maakt het digitaliseren van jouw administratie mogelijk, een simpele stap die zo is gezet.

Wat is TrackOnline?

TrackOnline is hét online emballageplatform waarmee we de sierteeltketen de mogelijkheid geven om digitaal samen te werken. Weet altijd en overal waar jouw karren, fusten, blikken en/of emmers staan, en hoeveel. Want karren en fusten beheren hoeft niet lastig te zijn.

Geen losse bonnen meer

Van oudsher kennen we de papierenadministratie van orders tot transacties en alles wat er tussenin zit. Allemaal op papier. Dat is niet duurzaam en al helemaal niet overzichtelijk. En dat laatste is één van de redenen waarom je van de papiermethode af wilt, om nog maar te zwijgen over de ruimte die een papierenadministratie inneemt! Kan je dan eerlijk zeggen dat je nog overzicht hebt?

Partijen in de sierteelt kunnen met TrackOnline karren, herbruikbare fusten zoals emmers registreren en beheren. In één oogopslag inzicht in alle transacties en saldo’s. Met TrackOnline maak en deel je eenvoudig rapporten, waarmee je jouw digitale administratie compleet maakt.

Excel is verleden tijd

Veel organisaties zetten de eerste stap, door de administratie te doen op de computer. Het meest gebruikte programma? Excel! Een welbekend en vertrouwd programma. Handig voor gegevensanalyses en spreadsheets, maar niet wanneer je het nodig hebt voor overzicht in jouw emballageproces. Tabellen vol met het aantal karren gevuld met jouw planten of bloemen, die worden vervoerd door transporteur X, naar veiling Y en eindigen bij klant Z.

Zoals je waarschijnlijk wel weet, klinkt dit overzichtelijker dan het daadwerkelijk is. Want je hebt niet altijd te maken met één transporteur, maar met vijf. En niet al jouw producten gaan naar de veiling, maar naar zes vaste klanten met hun eigen transporteur. Complex dus. Excel kan veel, maar heb jij hierdoor nog overzicht? Want wat nou als jij drie karren minder terugkrijgt en jouw klant ervan overtuigd is deze te hebben geretourneerd?

Zowel via de app op de mobiele telefoon en tablet als op de computer, weet jij altijd en overal waar jouw ladingdragers zijn.

Dit kan eenvoudiger met de dashboards in TrackOnline! Transacties en saldo’s zijn snel inzichtelijk door dashboards en rapporten. Zowel via de app op de mobiele telefoon en tablet als op de computer, weet jij altijd en overal waar jouw ladingdragers zijn.

Rechtstreeks contact

Schakelen tussen kweker, transporteur, klant, exporteur en veiling moet snel en efficiënt. Heen en weer bellen of mailen kost (veel) tijd, tijd die je beter kan besteden aan andere werkzaamheden.

Maar ben jij drie bloemenkarren kwijt, dan wil je weten waar die zijn en wanneer die geretourneerd worden. Het einde is snel zoek, want je hebt te maken met meerdere partijen en honderden, dan wel niet duizenden Deense containers, fusten, emmers, blikken, pallets of CC-karren. Voorkom discussies over missende ladingdragers door onleesbare pakbonnen of het zelf niet goed registreren, dit kost veel tijd en dus geld.

Met digitaal inzicht in jouw emballage administratie, kan je direct schakelen over de missende bloemenkarren met de betreffende partij. Saldo’s kan je snel afstemmen, bevestigen en wijzigen. Stuur een digitale afstemming naar jouw klant om akkoord te krijgen op te ontvangen emballage.

Met TrackOnline kan jouw leverancier, transporteur of klant saldo afstemmingen bevestigen of wijzigen, ook als zij geen account hebben. Door ze een digitale afstemming te sturen, kunnen zij akkoord geven op te ontvangen emballage.

Karren huren of kopen

Eerder werd het al benoemd: tijd is essentieel. Vooral in de sierteeltsector, want planten en bloemen zijn beperkt houdbaar. Door te digitaliseren met TrackOnline, krijg je inzicht in de processen van jouw organisatie. Je weet hoeveel karren bij welke klant staan, wanneer de karren met transporteur X onderweg zijn of als er een karrentekort dreigt te komen je extra karren moet huren of moet kopen.

TrackOnline kan gekoppeld worden aan jouw verkoopsysteem. Wanneer de klant 150 planten koopt, weet TrackOnline dat er 15 Deense containers ingezet moeten worden voor het transport.

Enthousiast over TrackOnline?

Net als veel andere bedrijven papierloos door het leven? Dat kan door te digitaliseren. Digitaliseer met TrackOnline. TrackOnline is een online platform voor het registreren van jouw returnable transport items. Besteed jouw tijd aan je werkzaamheden en probeer TrackOnline nu 30 dagen gratis! Neem direct contact op met Bexter, wij helpen je graag met het digitaliseren van jouw papierenadministratie.

TrackOnline is ontwikkeld door Bexter. De marktstandaard voor emballagebeheer.