Emballagepooling is het volledig regelen van logistieke dienstverlening van de emballage in de supply chain. Het is noodzakelijk om dit in goede banen te leiden, door elke beweging van de emballage vast te leggen en de communicatie met klanten zo eenvoudig mogelijk te houden. Lees hier de verschillende oplossingen voor efficiëntere beheer van emballagepooling.

Emballagepool

Emballage in een poolingbedrijf is de essentie waar het om draait. Wanneer het hoogseizoen aanbreekt, speciale gebeurtenissen voor de deur staan of simpelweg wanneer emballagetekorten dreigen te ontstaan dan staan de klanten voor de deur om emballage te huren. Als pooler heb je verschillende soorten beschikbaar, om zo diverse klanten optimaal te bedienen zodat zij op hun beurt weer hun klanten optimaal kunnen bedienen. Meerdere klanten huren verschillende soorten emballage items en het is hierbij belangrijk om inzicht te hebben hoeveel van welk soort en aan welke klant wordt verhuurd. In een online emballage platform, zoals TrackOnline, is dit bij te houden voor alle klanten en op gedetailleerd niveau. Zo kunnen de inkomende en uitgaande emballage aantallen direct geregistreerd worden per klant, specifieke vestiging of per enkele transactie. TrackOnline werkt in de cloud, waardoor informatie altijd en overal beschikbaar is op je mobiel, laptop of tablet. Heb jij al 24/7 inzicht in de emballagestroom? Krijg die dan met TrackOnline.

Poolingloop

Poolers hebben hun eigen unieke loop indeling van bedrijfsprocessen. De overeenkomst is dat hier de volgende processen in voorkomen:

–          Emballage items worden klaargezet in het distributiecentrum op basis van de aanvraag van de klant;

–          De emballage verlaat het distributiecentrum en wordt ingezet bij de klant;

–          De emballage wordt opgehaald bij de klant of door de klant geretourneerd, wanneer de klant klaar is met de emballage items of wanneer ze vies of beschadigd zijn;

–          De emballage wordt gecontroleerd op aantallen en beschadigingen;

–          De emballage die beschadigd is, wordt schoonmaakt en wat vies is wordt schoongemaakt door de pooler zelf of extern;

–          De emballage transactie met de klant wordt gecontroleerd door de administratieve afdeling;

–          De emballage die (weer) in orde en schoon is, wordt gestald of gereed gemaakt voor hergebruik.

Bedrijfsprocessen pooler optimaliseren

Emballage software kan bijdragen in de hele poolingloop, om alle informatie eenvoudig te registreren en op elk moment beschikbaar te hebben. In de onderstaande punten staat hoe een online emballage platform bijdraagt aan het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van een pooler:

1.       Emballage items klaargezet
Een klant bestelt een aantal emballage items. Dit verzoek komt binnen per mail. In TrackOnline kan je direct zien of je deze aantallen nog tot je beschikking hebt.

2.       Emballage opgehaald
Wanneer de klant klaar is met de emballage, wordt deze geretourneerd. De informatie, zoals verzenddatum, retourdatum, soort emballage, aantallen, afleveradres etc. staan in één centraal platform. De informatie is real-time beschikbaar, zo kan je altijd inloggen in TrackOnline om de specificaties van deze transactie op te zoeken.

3.       Beschadigde, missende en vieze emballage
Missende aantallen, beschadigingen en andere informatie kan eenvoudig geregistreerd worden bij een specifieke transactie.

4.       Emballage controle
Wanneer de emballage gecontroleerd is, kan de emballage weer geleverd worden aan de klant. Door het digitaal te registreren wordt bijgehouden hoe vaak de emballage door de loop gaat.

Dezelfde communicatie

Communicatie digitaliseren zorgt voor minder communicatiefouten en een communicatiefout is snel gemaakt. Fouten zorgen voor onrust, maar kosten ook tijd om de fout te verbeteren. Het streven is dus naar zo min mogelijk fouten, dit is te ondervangen door één taal te spreken in een digitaal platform, toegankelijk voor de klant. Wanneer een klant kan aangeven hoeveel emballage items er nodig zijn door dit digitaal in te vullen in één platform, kan dit automatisch worden doorgevoerd naar de afdeling die dit klaarzet. Zo worden de bedrijfsprocessen ook nog eens geautomatiseerd met TrackOnline en is het alleen een kwestie van controleren.

Dé pooling oplossing voor emballage is het maken van digitalisatieslag. TrackOnline is een totaaloplossing voor poolers. Met een online emballage platform worden bedrijfsprocessen geautomatiseerd, de interactie met klanten verbeterd en gedetailleerde gegevens van transacties zijn real-time beschikbaar waardoor op managementniveau beter inzicht wordt verkregen.