BIJGEWERKT: 10-2-2021

De drukke periode in de sierteelt komt er weer aan. De komende periode staan feestdagen zoals Pasen, Moederdag, Hemelvaart en Pinksteren op de agenda. Allereerst begint ‘het feest’ met Valentijnsdag. Dit jaar zal de prijs van de roos duurder zijn dan andere jaren. Tijdens de coronacrisis kopen mensen meer bloemen en dat zal met Valentijnsdag niet anders zijn. De rozen die tijdens deze periode in grote getalen worden besteld dienen op tijd geleverd te worden. Op deze manier zorg jij weer voor bloeiende of misschien wel nieuwe liefdes. 

Rozen zijn het meest geliefd

Het afgelopen jaar is een goed en druk jaar geweest voor de sierteelt. Die drukte zal deze periode niet heel anders zijn. Valentijnsdag zorgt namelijk voor drukte bij rozenkwekers. Rozen zijn namelijk nog altijd het meest geliefd tijdens deze dag. De dag voor Valentijnsdag worden er honderdduizenden bloemen geveild, wat 30 tot 40 procent meer is dan op normale dagen. Maar niet alleen rozen zorgen voor de extra orders in de sierteelt, ook tulpen, orchideeën en dahlia’s worden veel besteld.

Optimale supply chain

Niets is vervelender dan dat jouw ladingen niet op tijd worden geleverd aan jouw klant. Of dat je juist in deze periode een aantal Deense karren mist. Tijdens de drukke periodes wil je als kweker een optimaal product leveren aan jouw klant. Een optimaal ingerichte supply chain is daarom van groot belang tijdens drukke dagen. De logistiek in de supply chain omvat onder andere planning, voorraadbeheer en transport. Dagelijks hebben kwekers hiermee te maken, als hun planten of bloemen naar de veiling en/of klant worden vervoerd. Het zijn deze dagelijkse handelingen, logistieke processen, die probleemloos moeten verlopen. Met een online platform als TrackOnline verbind je de keten en heb je een optimaal ingerichte supply chain.

Ontzorgen tijdens drukke dagen

Eerder schreven we al over het feit dat TrackOnline de zorgen voor de drukke periode wegneemt door een optimale supply chain in te richten tijdens topdagen. TrackOnline zorgt voor een optimale supply chain tijdens de drukke dagen door middel van inzicht in het voorraadbeheer, een correcte administratie, en goede en snelle communicatie met relaties. Door deze efficiëntere manier van werken houd je als organisatie meer tijd over voor overige zaken tijdens drukke dagen en ga je voorbereid de drukke periode in.

Presteren tijdens Valentijnsdag

Wil jij nog voor Valentijnsdag presteren en bekend raken met het emballageregistratie platform TrackOnline? Maak dan nu een trial aan en probeer TrackOnline voor 30 dagen gratis!