Het einde van het jaar is in zicht en dus de hoogste tijd om de laatste TrackOnline kwartaal update te geven van 2020. Het laatste kwartaal zijn wederom veel updates doorgevoerd en nieuwe functionaliteiten bijgekomen. We beschrijven hier een aantal belangrijkste updates en nieuwe functionaliteiten.

Nieuwe transactieoverzicht is live

De weergave van de filters in het transactieoverzicht is aangepast, deze staan nu aan de linkerkant. Zo oogt het overzicht rustiger. Daarnaast zijn er meer filtermogelijkheden toegevoegd. Zo kan je in het nieuwe transactieoverzicht filteren op kenteken. Daarnaast zijn de navigatielinks bij de van en naar locatie verwijderd. Zo klik je niet meer per ongeluk op de locatie, maar ga je altijd rechtstreeks naar het transactie detailscherm. Ook kan je nu tien items weergeven in het overzicht als deze in het gefilterde itemset zit. Verder zijn alle kolommen zichtbaar en kan je horizontaal scrollen. De kolommen zijn nu niet meer ingeklapt aan het einde van een rij. Daarnaast kan je in het overzicht oneindig scrollen naar nieuwe resultaten. Na de eerste 50 transacties worden de volgende 50 resultaten geladen op dezelfde pagina.

Inline bewerken van transacties in het overzicht

Het is nu mogelijk om bestaande transacties aan te passen in het transactieoverzicht, zolang deze nog niet zijn verwerkt. In het transactieoverzicht kun je de regel aanpassen en opslaan. Dit is mogelijk voor de velden met een datum, locatie, editor, status, nummers (van elk type) en aantallen. Deze update is voor elk licentietype van toepassing.

Huurcontracten

Het vierde kwartaal zijn er veel verschillende updates doorgevoerd voor huurcontracten. De belangrijkste aanvullingen voor de huurcontracten zijn het selecteren van een huur- en factureringsperiode, het digitaal ondertekenen van contracten. Tenslotte kun je nu handmatig een contract verlengen, wat resulteert in een kopie van het huidige contract voor een nieuwe periode. Ook is een financiële module toegevoegd aan de applicatie waarmee berekeningen kunnen worden uitgevoerd voor klanten die onder een tag vallen of losse accounts. Hierbij kun je berekeningen uitvoeren over vergoedingen, daghuur en huurcontracten. Dit kun je exporteren naar een pdf bestand en delen met jouw relaties. Deze updates zijn alleen van toepassing voor licenties vanaf Pro+.

Mobiele applicatie

Voor de mobiele applicatie zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de filtering in de app. Verder is het vanaf nu mogelijk om zowel uit- en ingaande transacties in de mobiele applicatie te kunnen registreren, net zoals in de webapplicatie. Daarnaast kun je transacties die niet meer verder kunnen worden verwerkt verbergen in het transactieoverzicht, dit zorgt voor meer orde. Dit geldt overigens niet meer transacties met een e-CMR, deze blijven wel zichtbaar. De updates zijn doorgevoerd voor alle licentietypes.

Overige updates en verbeteringen

Deze updates zijn slechts een greep uit alle updates die zijn ontwikkeld, hieronder vind je nog een aantal belangrijke updates.

–          Je kunt in TrackOnline nu een variabele transactievergoeding instellen, waarbij je de prijs ingeeft bij het toevoegen van de vergoeding.

–          Voor administraties die geen gebruik maken van unieke items, kan alles omtrent unieke items verborgen worden in de webapplicatie.

–          Er is een nieuwe conditie en actie voor de procesregels toegevoegd om gerelateerde transacties te verzetten naar een volgende status.

–          Er is een import tool gemaakt voor XML en Excels uit externe systemen en het import logis uitgebreid om meer informatie over uitgevoerde importen te tonen.

–          Ritten kunnen nu ook worden gegenereerd in de webapplicatie.

–          Verder moeten we vermelden dat we vanaf 2021 onderscheid gaan maken in saldo dragende transacties en informatieve transacties, waarbij informatieve transacties verborgen kunnen worden in overzichten en rapporten.

Dit was slechts een greep uit alle nieuwe updates en functionaliteiten van het laatste kwartaal. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen van TrackOnline? Volg dan onze LinkedIn pagina en meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief. We staan daarnaast altijd open voor ideeën en tips voor ons emballage registratie platform TrackOnline. Heb je tips of feedback? Neem dan gerust contact met ons op!