Emballage registreer en beheer je eenvoudig met TrackOnline, een Software as a Service (Saas) product, waarmee we diverse sectoren zoals de retail, transport en sierteelt ontzorgen, door grip te bieden op logistieke processen. Zowel de software als de mobiele app zijn we constant aan het ontwikkelen en verbeteren. Het tweede kwartaal van 2020 zit erop en er is veel gebeurd in deze drie maanden, om ons heen maar ook in ons platform TrackOnline. We hebben hard gewerkt aan het verbeteren en innoveren van ons platform. In deze blog neem ik jullie mee in een aantal van deze belangrijkste updates van het tweede kwartaal van 2020.

API toevoegingen

We hebben veel verbeterd in de mobiele app van TrackOnline, de opties in het dashboard en de customer API. Daarnaast hebben we ook waarde kunnen toevoegen aan het werken met Internet of Things.

Customer API toevoegingen:

  • Ophalen van saldo voor locaties.
  • Ophalen van saldo tussen twee locaties.
  • De tijd voor het verlopen van een API-Key om toegang te krijgen tot de customer API is verlengd.
  • Het is mogelijk om door middel van externe nummers via de Customer API een locatie, transporteur of itemdefinitie te beheren.
  • Momenteel kunnen transacties met unieke items gestuurd en opgehaald worden via de Customer API.

TrackOnline inbox

In de TrackOnline update van mei 2020 werd de nieuwe functionaliteit TrackOnline inbox al genoemd. Met de TrackOnline inbox kun je heel eenvoudig zien naar wie en wanneer je bepaalde emballage rapporten hebt verzonden. Hierdoor weet je precies naar welke relatie je al bijvoorbeeld het weekrapport hebt verstuurd. Deze nieuwe functionaliteit is echter alleen te gebruiken voor relaties waarmee je een TrackOnline CONNECT verbinding hebt. Indien je nog niet jouw relaties hebt uitgenodigd voor TrackOnline CONNECT, kun je in deze video zien hoe dit werkt.

Royal FloraHolland import

Ook stond in de TrackOnline update in mei de nieuwe functionaliteit waarbij je nu transacties kunt importeren vanuit de Royal FloraHolland portal naar TrackOnline. Met de dienst Logistieke Middelen Online van Royal FloraHolland kun je transacties exporteren naar een gestandaardiseerd XML-formaat. In TrackOnline importeer je eenvoudig dit XML bestand en heb je met een paar klikken inzicht in alle emballage transacties met jouw klanten!

Verbeterde authenticatie

We hebben de authenticatie voor gebruikers verbeterd. Hierbij is ook het Azure B2C service en Microsoft Authentication Library geïmplementeerd. B2C (Azure Active Directory) maakt het mogelijk om te registreren met een ander account. Deze optie is met name ontwikkeld om de login buiten onze applicatie te gaan halen en zo een nog hogere beveiliging te creëren.

Toeslagen toevoegen

Verder hebben we gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe functie waarbij je toeslagen kunt toevoegen aan transacties. Je kunt hierbij zelf definiëren wat voor toeslagen dit zijn, bijvoorbeeld per item of transactie. Dit is mogelijk voor zowel vaste als optionele toeslagen. Deze nieuwe optie is toegevoegd omdat hier veel vraag naar was onder onze klanten. We ronden hier nu de laatste activiteiten voor af, dus binnenkort is deze nieuwe functie beschikbaar!

Mobiele applicatie

In de mobiele applicatie kun je jouw emballage beheren op je mobiel. Ook de mobiele applicatie zijn we continu aan het ontwikkelingen en verbeteren. Zo is het nu mogelijk om je bedrijfslogo toe te voegen in de mobiele app. Verder kun je nu een retour transactie maken voor meerdere ondertekende transacties. De voor- en achternaam voeg je toe van de persoon die een transactie heeft getekend en het is nu ook mogelijk om in te loggen met een pincode.

Scherm én proces per transactietype

Je kunt nu je scherm per transactietype instellen, naar wat voor jou handig is. Hierdoor kun je jouw hele proces aanpassen naar eigen wens. Daarnaast is het nu ook mogelijk om je proces per transactietype op te stellen, het instellen van status-flows. Je kunt bijvoorbeeld aparte processen instellen voor bepaalde transacties die specifieke statussen moeten doorlopen. In de afbeelding zie je een voorbeeld hoe zo’n proces eruit ziet.

Daarnaast werken we altijd verder aan innovaties en verbeteringen en verwerken we feedback van klanten. Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen van TrackOnline? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief. Indien je vragen hebt over bepaalde updates of als je feedback of ideeën hebt voor TrackOnline, neem dan gerust contact met ons op!