Organisaties die digitaal administreren doen dit vaak met Excel. Niet gek, want het is een welbekend en vertrouwd programma. Handig voor spreadsheets en analyses, maar niet wanneer je het nodig hebt voor overzicht in jouw transportproces met herbruikbare verpakkingen of wanneer je gegevens wil terugzoeken in de geschiedenis.

Tabellen vol met het aantal Deense karren gevuld met jouw planten of bloemen, die worden vervoerd door transporteur X, naar veiling Y en eindigen bij klant Z. Zoals je waarschijnlijk wel weet, klinkt dit overzichtelijker dan het daadwerkelijk is.

Want je hebt niet altijd te maken met één transporteur, maar met vijf. En niet al jouw producten gaan naar de veiling, maar naar zes vaste klanten met hun eigen transporteur. Complex dus. Excel kan veel, maar heb jij met Excel nog overzicht in je veilingkarren administratie? Want wat nou als jij drie karren minder terugkrijgt en jouw klant ervan overtuigd is deze te hebben geretourneerd?

Waarom zou je kiezen voor TrackOnline?

Met TrackOnline kan je digitaal zien waar jouw emballage zich bevindt, schakel je direct met jouw leverancier, transporteur of klant en beheer je transacties en saldo’s. Hier 5 redenen waarom je TrackOnline moet overwegen zodat je digitaal kan samenwerken met jouw sierteeltketen.

1.       Weet 24/7 waar jouw emballage is

Heb je een mobiele telefoon, tablet of computer? Dan ben je ready to go om aan de slag te gaan. Met een directe inzage in jouw ladingdragers, zoals CC containers, bloemenfusten, Deense karren of andere herbruikbare verpakkingen. Weet altijd en overal waar jouw emballage is.

TrackOnline emballage saldo transactie overzicht

2.       Communiceer met de hele sierteeltketen

In jouw eigen online omgeving kan je beginnen met het registreren van emballage. Gebruik TrackOnline geheel voor jouw eigen emballage voorraad en nodig jouw sierteeltketenpartner uit om een administratie te aan te maken met TrackOnline. Dit is ook mogelijk zonder een account te registreren. Nu kunnen jullie, net zoals Van der Knaap Group, rechtstreeks digitaal samenwerken en data uitwisselen.

3.       Maak rapporten

Rapporten delen met jouw medewerker(s) of samenwerkingspartner(s) is een must. Maak en deel transacties, zo breng je eenvoudig betrokken partijen op de hoogte van de stand van zaken. Download eenvoudig de emballagebon en maak je digitale administratie compleet. Transacties en saldo’s zijn snel inzichtelijk door dashboards en rapporten.

TrackOnline ladingdrager administratie rapporten


Je maakt een emballagebon in het Transactieoverzicht. Klik met de rechtermuisknop op een regel en klik op ‘Download document’ en dan ‘Transactie document’.

4.       Beheer alles op één plek

In één oogopslag zien waar jouw fusten of karren staan en hoe lang? Dit is mogelijk met het transactie overzicht en het dashboard dat je naar eigen wens kan inrichten. Hier check je de status van jouw ladingdragers en saldo bevestigingen. Het aantal (saldo) ladingdragers dat naar locatie B is vervoerd kan door de locatie zelf worden bevestigd of geannuleerd.

TrackOnline dashboard

5.       Krijg meldingen bij tekort

Een (onverwachts) te kort aan karren en veilingwagens is nooit leuk. Dus dreigt er een tekort te komen en moet jij extra karren kopen of huren? Dan krijg je hier een melding van. Zo ben je altijd voorbereid en kan je snel schakelen. Bovendien houd je tijd over voor andere werkzaamheden.

Geïnteresseerd om de overstap te maken van Excel naar TrackOnline? Probeer het nu 30 dagen gratis. Voor vragen kan je een e-mail sturen naar 1 van onze TrackOnline Experts of schrijf je in voor de TrackOnline nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.