Wanneer producten worden vervoerd naar de eindklant blijven de ladingdragers, zoals Deense karren, fust en kratten, op locatie staan om de producten uit te laden. Uiteindelijk dienen deze bij een volgende rit langs deze locatie weer retour te komen, zodat je genoeg ladingdragers beschikbaar hebt om jouw volgende bestellingen te vervoeren. Wanneer je voorziet dat je ladingdragers te kort komt of je merkt dat op een bepaalde locatie veel ladingdragers staan kun je vragen of deze retour worden gestuurd. Maar het kan zijn dat je relatie de karren en kratten zelf in gebruik heeft of volgens hem/haar zijn de ladingdragers of het genoemde aantal ladingdragers niet op zijn/haar locatie aanwezig en is het jouw woord tegen het zijne.

Problemen en onduidelijkheden over het emballage saldo op de verschillende locaties los je eenvoudig op met saldo afstemmingen in TrackOnline. Door het saldo af te stemmen met jouw relaties is iedereen op de hoogte van het daadwerkelijke aantal en worden discussies voorkomen. Met onze gratis functionaliteit TrackOnline CONNECT kun je jouw relaties gratis laten meekijken in TrackOnline. Zo heeft iedereen in de keten inzicht in de onderlinge emballage transacties. Lees hier hoe emballage saldo afstemmen werkt en krijg grip op je emballage.

Grip op emballagesaldo

In drukke periodes lijkt het soms alsof de stapelwagens, Deense karren en CC Containers niet aan te slepen zijn. Je wil in zo’n periode dat het emballage saldo op papier overeenkomt met het daadwerkelijke voorraadaantal.

Het afstemmen van het aantal ladingdragers draagt bij aan het overzicht en grip houden op jouw emballage. Producten worden over en weer vervoerd door en naar meerdere partijen in de logistieke keten. Hiervoor moeten de emballage transacties tussen jou, jouw klant, leverancier en/of transporteur duidelijk en inzichtelijk zijn.

Aantal van emballage afstemmen

Piekperiodes gaan voorbij en de emballage transacties worden geaccordeerd. Om zo’n drukke periode af te sluiten kan je aan jouw klant, leverancier of transporteur akkoord vragen over voorgaande transacties van een specifieke periode, dit wordt saldo afstemming genoemd. Door zelf te bepalen over welke periode je een saldo afstemming doet, houd jij ten alle tijden grip op de kritische productstromen. Het voordeel van een digitale saldo afstemming is dat een periode wordt afgesloten en je hierna geen discussies meer hoeft te voeren over de aantallen emballage.

Emballage saldo afstemming

Saldo afstemmen in de praktijk

Hoe gaat het saldo afstemmen dan precies in zijn werk? Je selecteert de transacties over een bepaalde periode waarvan je het saldo wil afstemmen. De klant krijgt een mail vanuit de TrackOnline applicatie, waarin het saldo kan worden bevestigd, gewijzigd of meer details kan worden ingezien. Ook kan de klant een opmerking plaatsen. Wanneer de klant niet reageert, krijgt hij binnen enkele dagen een herinneringsmail.

Emballage saldo aantallen afstemmen

Sneller werkproces

Zodra de saldo afstemming is bevestigd, is de periode afgesloten. Mogelijke correcties van de afgesloten periode zullen meegenomen worden in de eerstvolgende afstemming. Met saldo afstemmingen heb je altijd overzicht van bevestigde, uitstaande en afgewezen afstemmingen.

Het afstemmen van emballage saldo’s maakt het werk efficiënt, omdat het niet meer nodig is om heen en weer te mailen of telefoneren. Daarnaast worden discussies over het emballage saldo voorkomen.

Digitaal samenwerken

Met digitale saldo afstemmingen kijken jij en je relaties real-time naar dezelfde emballage data. Eén van de onderdelen van TrackOnline die digitaal samenwerken mogelijk maakt. De communicatielijnen tussen verschillende partijen in de keten worden korter. Doordat beide partijen de onderlinge transacties kunnen inzien, ontstaan er geen discussies over het daadwerkelijke aantal emballage. Zo weet jij precies hoeveel emballage op elke locatie staat en van wie je nog emballage retour kunt verwachten. Door emballage data te delen met jouw relaties kun je beter samenwerken en is iedereen op de hoogte van de status.

Digitaal samenwerken is mogelijk met TrackOnline CONNECT, de gratis functionaliteit van TrackOnline, het emballage registratie platform. Maak eenvoudig verbinding met jouw klant, leverancier of transporteur met CONNECT en kijk real-time naar dezelfde data.

Maak zelf digitaal samenwerken mogelijk door jouw klanten, leveranciers en transporteurs uit te nodigen met TrackOnline CONNECT, lees hier hoe je dat doet of neem contact op met 1 van onze TrackOnline Experts. Maak je nog geen gebruik van TrackOnline? Probeer dan de applicatie 30 dagen gratis.