Topdagen, een welbekend fenomeen in de sierteelt. Topdagen zijn de piekperiodes waarbij de consumenten meer bloemen en planten kopen, zoals Kerst, Valentijnsdag en Moederdag. De periode waarbij het soms lijkt, dat de stapelwagens, Deense karren en CC Containers niet aan te slepen zijn. Je wilt in zo’n periode dat het emballage saldo op papier overeenkomt met het daadwerkelijke voorraadaantal. Helaas is dat niet altijd het geval. Lees hier hoe je grip krijgt op jouw emballagesaldo.

Het afstemmen van het aantal ladingdragers draagt bij aan het overzicht en grip houden op jouw emballage. Producten worden over en weer vervoerd door en naar meerdere partijen, waardoor de transacties tussen jou, jouw klant, leverancier en/of transporteur duidelijk en inzichtelijk moet zijn.

Grip op emballagesaldo

Piekperiodes gaan voorbij en de emballage transacties worden geaccordeerd. Om zo’n drukke periode af te sluiten kan je aan jouw klant, leverancier of transporteur akkoord vragen over voorgaande transacties van een specifieke periode, dit wordt saldo afstemming genoemd. Door zelf te bepalen over welke periode je een saldo afstemming doet, houd jij ten alle tijden grip op de kritische productstroom. Het voordeel van een digitale saldo afstemming is dat een periode wordt afgesloten.

Emballage saldo afstemming

Saldo afstemmen in de praktijk

Hoe gaat het saldo afstemmen dan precies in zijn werk? Je selecteert de transacties over een bepaalde periode. Hierover vraag je aan je klant een saldo afstemming. De klant krijgt een mail vanuit de TrackOnline applicatie, waarin het saldo kan worden bevestigd of meer details kan worden ingezien. Ook kan de klant een opmerking plaatsen. Wanneer de klant niet reageert, krijgt hij binnen enkele dagen een herinneringsmail.

TrackOnline Emballage saldo afstemming e-mail

Sneller werkproces

Zodra de saldo afstemming is bevestigd, is de periode afgesloten. Mogelijke correcties van de afgesloten periode zullen betrokken worden in de eerstvolgende afstemming. Met saldo afstemmingen heb je altijd overzicht van bevestigde, uitstaande en afgewezen afstemmingen.

Het afstemmen van saldo’s maakt het werk efficiënt, omdat discussies worden voorkomen en het is niet nodig om heen en weer te mailen of telefoneren.

Digitaal samenwerken

Met digitaal saldo’s afstemmingen kijk je realtime naar dezelfde data. Eén van de onderdelen van TrackOnline die digitaal samenwerken mogelijk maakt. De communicatielijnen tussen verschillende partijen worden korter. Door transacties realtime in te zien (mogelijk wijzigen bij fouten) en saldo’s geregeld worden afgestemd, blijf je niet in het verleden hangen. Discussie uit het verleden worden niet meer gevoerd, want periodes worden afgesloten. Zo heb je weinig onenigheid en controle op de saldo’s.

Digitaal samenwerken is mogelijk met TrackOnline CONNECT, de gratis functionaliteit van TrackOnline, het emballage registratie platform. Maak eenvoudig verbinding met jouw klant, leverancier of transporteur met CONNECT en kijk realtime naar dezelfde data.

Maak zelf digitaal samenwerken mogelijk door jouw klanten, leveranciers en transporteurs uit te nodigen met TrackOnline CONNECT, lees hier hoe je dat doet of neem contact op met onze TrackOnline Expert Rob Heshusius. Maak je nog geen gebruik van TrackOnline? Probeer dan de applicatie 30 dagen gratis.