Huur of koop jij weleens last minute een x aantal broodkratten en broodkarren, omdat je een tekort hebt? Dit zijn onnodig hoge kosten en geven een hoge bloeddruk, die voorkomen konden worden. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg dat je altijd genoeg broodkratten op voorraad hebt! Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Weet wat je hebt

Ga eens na of jij precies weet hoeveel van elk soort emballage je in huis hebt. Het klinkt zo simpel: weten hoeveel Broban broodkratten en dolly’s je bezit. Het overzicht is echter vaak ver te zoeken, en de letterlijke aantallen dus ook, wanneer dagelijks tig kratten en karren jouw bakkerij verlaat om brood- en banketproducten af te leveren op diverse locaties.
Natuurlijk houd je administratief alles bij, in Excel of een gedeeld Google Docs bestand, maar dit geeft geen real-time overzicht. Niet voor jou en niet voor je transporteurs en klanten.

Registreer en beheer jouw broodkratten

TrackOnline is hét online emballage registratie systeem. Met TrackOnline kan je eenvoudig het aantal Broban kratten, karren en ander soort emballage digitaal registreren en beheren. Zo heb jij:

✔ inzicht in de aantallen en soorten emballage;

✔ overzicht waar jouw emballage staat;

✔ digitale check door transporteurs en klanten;

✔controle over de in- en uitgaande emballagestromen.

Begin bij het begin

De eerste stap zetten naar een digitaal proces voelt als de grootste, echter met TrackOnline kan je direct aan de slag, probeer het nu eerst 30 dagen gratis uit! Wanneer je aan de slag gaat met TrackOnline, is dit één van de digitale processen:

  1.  Maak een transactie aan met x aantal Broban kratten en x aantal karren.
  2. De levering gaat met de transporteur mee, hij controleert de bon, tekent af in de mobiele applicatie en neemt ze mee.
  3. De levering komt aan op locatie, ook hiervoor wordt digitaal getekend.
  4. Kratten en karren worden direct of later meegenomen, ook dit wordt afgetekend. Bij verlies of schade wordt een foto gemaakt en als bijlage bij de transactie toegevoegd.
  5. Levering komt aan bij de bakkerij en wordt gecontroleerd.
  6. Je hebt real-time overzicht over de aantallen van jouw broodkratten en andere ladingdragers.

Real-time data delen

Voor jouw organisatie is real-time inzicht voordelig, zo weet je direct hoeveel van jouw emballage zoals broodkratten en broodkarren waar zijn. Maar real-time inzicht heeft ook voordelen voor jouw transporteurs en klanten. Je hoeft niet langer achter missende emballage, onleesbare handschriften of schade aan te mailen. In plaats daarvan kan je direct in de betreffende transactie chatten met de chatfunctie in TrackOnline. Door jouw leverancier en/of klant uit te nodigen om gratis gebruik te maken van TrackOnline CONNECT, kunnen zij real-time mee kijken in de onderlinge emballagetransactie.

Niet langer werken met papieren bonnen, Excel bestanden en Google Docs. Ga direct aan de slag met TrackOnline. Voor vragen kan je terecht bij 1 van onze TrackOnline Experts of schrijf je hieronder in voor de TrackOnline nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.