Wanneer je zelf maatwerk producten produceert dan dienen deze veelal ook op een speciaal aangemeten ladingdrager te worden vervoerd. Denk bijvoorbeeld aan kasten, deuren en keuken(bladen). Dit zijn kostbare ladingdragers en wil je niet kwijtraken. Toch gebeurt het nog te vaak dat ladingdragers verloren raken en organisaties genoodzaakt zijn om nieuwe ladingdragers te moeten maken of kopen. Lees hier hoe je jouw maatwerk karren en ladingdragers traceert en beheert.

Verlies van kostbare karren

Het probleem waar meerdere organisaties met op maat gemaakte ladingdragers tegenaan lopen is dat deze ladingdragers verloren raken. Aan het einde van het jaar beschik je niet meer over dezelfde hoeveelheid ladingdragers als aan het begin van het jaar. Bij het opmaken van de balans loop je er hierdoor ieder jaar weer tegenaan: die hoge emballage kostenpost. Verlies van ladingdragers zijn onnodige kosten die je kan voorkomen door inzicht in de aantallen van jouw ladingdragers op elke (los)locatie.

Maatwerk karren traceren met IoT

Wanneer je weet hoeveel ladingdragers je op elke locatie hebt staan en je nog retour kunt verwachten dan zul je jouw ladingdragers niet snel uit het oog verliezen. Door gebruik te maken van Internet of Things (IoT) kun je de kostbare karren traceren. Ook Deli Home, producent van maatwerk houtproducten, maakt gebruik van Internet of Things voor het volgen van hun speciaal ontworpen transportmiddelen. Door te weten hoeveel van het beschikbare transportmaterieel bij klanten staat of leeg is in opslag, kan Deli Home bestellingen zonder vertraging verzenden. Door deze gegevens automatisch te versturen naar het online emballage platform TrackOnline kan Deli Home precies zien waar de verschillende herbruikbare houten vouwkisten staan en of de aantallen op specifieke locaties voldoende zijn.

Integratie van huidige software

Grote kans dat je als retail organisatie al werkt met bepaalde software voor het invoeren van orders, zoals AFAS. Hierin worden alle bestellingen doorgevoerd en is een duidelijk overzicht van waar de orders naar toe moeten vervoerd. Hiermee heb je overzicht over waar de bestellingen heen gaan, maar je hebt geen duidelijk inzicht in de locatie en aantallen van de ladingdragers waarop de producten worden vervoerd.

Ladingdragers blijven vaak staan bij klanten waar de producten zijn afgeleverd. Uiteindelijk dient de klant de op-maat-gemaakte ladingdragers weer retour te sturen. Dit levert nog wel eens discussies op over het daadwerkelijk terugkrijgen van de karren en de aantallen die hiermee gepaard gaan. Voor jou kan dit het leveringsproces van andere producten in gevaar brengen. Wanneer je niet genoeg transportmiddelen beschikbaar hebt om de producten te vervoeren, stopt het leveringsproces of ontstaat er vertraging in de levering van andere producten. Dit zorgt weer voor ontevreden klanten. Vertraging of een stop in het leveringsproces kun je voorkomen door real-time inzicht in de locatie en aantallen van jouw speciaal ontworpen transportmiddelen. Door een koppeling te maken met je huidige ERP-systeem en TrackOnline worden alle orders automatisch geïmporteerd.

Real-time inzicht in jouw karren

In ons online emballage platform kun je precies zien welke en hoeveel karren op elke locatie staan. Door de koppeling met je eigen ERP-systeem en TrackOnline worden bestellingen automatisch in TrackOnline gezet en hoef je dit niet handmatig in te voeren. Voor elke klant en/of locatie kun je het saldo inzien van de verschillende soorten ladingdragers. Vanuit het platform stuur je eenvoudig een automatische saldo-afstemming van de ladingdragers naar je klanten. Zo is iedereen op de hoogte, worden discussies voorkomen en weet iedereen waar wat staat.

Wil je meer weten over TrackOnline en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via de e-mail of telefoon. Meer informatie over TrackOnline vind je in de brochure en op de retail-pagina.