Van veld tot vaas

De drukke periode in de sierteelt al even aan de gang. Het begon met topdagen als Pasen en Moederdag. En dan zijn er nog feestdagen die er aan komen zoals Hemelvaart en Pinksteren. Niet gek dat enkel van deze dagen niet-veildagen zijn, zoals Hemelvaart en Tweede Pinksterdag. Het zijn ook dagen waarop de supply chain en logistieke processen optimaal ingericht moeten zijn. Want niets is zo vervelend dan dat jouw lading niet op tijd wordt geleverd aan jouw klant. Of dat je juist deze periode een aantal Deense karren mist!

Ook in drukke periodes wil je als kweker een optimaal product leveren aan jouw klant. Dan wil je niet te maken hebben met administratie die niet op orde is. Of het heen en weer gebel met jouw transporteur over Deense karren die kwijt zijn. En ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar juist in deze periode wil je niet een karrentekort. Of veel tijd kwijt zijn aan het heen en weer bellen met jouw exporteur. Nu de hamvraag, wat is de oplossing en waar begin je?

Klantwaarde maximaliseren

Het klinkt als een utopie:

  • De juiste producten leveren;
  • Die ook nog eens van optimale kwaliteit zijn;
  • En op het goede moment geleverd worden;
  • Tegen minimale kosten en inspanningen.

Bovenstaande opsomming beschrijft Supply Chain Management (SCM). Als kweker (of bedrijf) wil je dat deze geoptimaliseerd is. Bij SCM draait het om alle bedrijfsonderdelen die samenwerken om de klantwaarde te maximaliseren. Dat betekent dat de “van veld tot vaas” als een geoliede machine moet lopen.

Meerdere onderdelen leiden tot betere klantwaarde door een optimale supply chain, één onderdeel daarvan is logistiek. De logistiek in supply chain omvat onder andere planning, voorraadbeheer en transport. Dagelijks hebben kwekers hiermee te maken, als hun planten of bloemen naar de veiling en/of klant worden vervoerd. Het zijn deze dagelijkse handelingen, logistieke processen, die probleemloos moeten verlopen.

Verbind de keten

Returnable Transport Item management (RTI) maakt plannen en het beheren van voorraden gemakkelijker. TrackOnline is zo’n RTI management systeem dat de kweker met zijn leverancier, transporteur, de klant en de rest van de keten verbindt. In TrackOnline kan de kweker zien hoeveel karren bij welke leverancier zijn. Een kweker kan dus ook zien hoeveel karren er in voorraad zijn. Bovendien is de administratie hieraan gekoppeld en direct inzichtelijk voor de betrokken partijen. Ook communiceren gaat sneller met de realtime communicatietool in TrackOnline.

TrackOnline kan je zien als een platform waarmee we jou verbinden met je keten. Hierdoor krijg je als kweker inzicht in de keten en kan deze geoptimaliseerd worden. De planning pas je aan op de doorlooptijd in de keten en dan kan je vooruit plannen en beter de voorraden beheren.

Inzicht in het voorraadbeheer van jouw karren en het snel communiceren met kweker, transporteur én leverancier, zorgt voor een optimale keten. Met minder papierwerk en administratie die op orde is, wordt de samenwerking beter. Met TrackOnline weet je waar jouw karren zijn en ga je voorbereid de drukke periode in.

Probeer nu gratis

TrackOnline is ontwikkeld door Bexter, de makers van Avalanche. Start nu met de trial van TrackOnline, deze is de eerste 30 dagen gratis. Op deze manier leer je het programma kennen en ervaar je de voordelen voor jouw bedrijf zelf.