Onvolledige administratie, heen en weer gebel met je klant over missende karren of pallets. Zaken die veel tijd in beslag nemen. Tijd die je beter kan besteden. Lees hier hoe je de processen in jouw logistieke keten kan verbeteren.

Uitdagingen in de logistieke keten

Logistieke processen in de keten moeten geoptimaliseerd worden. In de sierteelt gaan bloemen van de veiling, mee met de leverancier naar de klant, om daar vervolgens verkocht te worden aan de consument. Emballage, zoals fusten en stapelkarren worden gebruikt om de bloemen te vervoeren. Een proces waar veel administratie bij komt kijken, want alle emballage moet geregistreerd worden. Er gaat veel communicatie over en weer van de bloemenveiler naar de klant. Vragen zoals ‘Waarom mis ik nog 10 fusten?’ en ‘Waar zijn mijn stapelkarren?’ passeren de revue. Klant A weet zeker dat hij die 10 fusten heeft meegestuurd, want dat staat in zijn Excelbestand en klant B heeft net de stapelkarren met de leverancier meegegeven. Vervolgens is het jouw woord tegen het zijne. Deze en andere uitdagingen zijn eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van een online platform met één waarheid. Door de ladingdragers online te registreren, weet je precies hoeveel karren en kratten op elke locatie staan. Vanuit het emballage platform stuur je eenvoudig een saldo-afstemming naar relaties en worden de aantallen direct online afgestemd. Met TrackOnline krijg je inzicht in alle processen van de logistieke keten!

Optimaliseren van de processen

Communicatie- en administratieproblemen spelen niet alleen in de sierteelt. Elke sector die gebruik maakt van ladingdragers om producten te vervoeren, heeft te maken met deze uitdagingen. Met de gratis functionaliteit TrackOnline CONNECT kunnen jouw klanten gratis meekijken in de emballage administratie. Zij zien de transacties en saldo’s, die ze met jou hebben. Bovendien is bellen en mailen verleden tijd! In het platform kun je eenvoudig chatten met relaties. De communicatielijnen worden korter, papierenadministratie is niet meer nodig en de samenwerking met jouw klanten verbeterd. Bovendien kunnen jouw klanten met TrackOnline CONNECT, ook hun eigen administratie verwerken in het emballage platform.

In het kort, wat zijn de voordelen van een digitale samenwerking met TrackOnline:

  • Nauwkeurigere administratie
  • Eén platform
  • Snellere communicatie met klant en leverancier
  • Saldo afstemming met relaties
  • Transparantie naar leverancier en klant
  • Papierloze administratie
  • Realtime inzicht in transacties
  • Betere samenwerking

Wil je meer weten over het verbeteren van processen in de logistieke keten? Onze accountmanagers gaan graag met je in gesprek en vertellen je meer over de mogelijkheden van optimaliseren. Neem contact op download de brochure voor meer informatie.