TrackOnline

Blogs/ Verbeter de processen in jouw logistieke keten

28 januari 2019

Onvolledige administratie, heen en weer gebel met je klant over missende karren of pallets. Zaken die veel tijd in beslag nemen. Tijd die je beter kan besteden.

Neem nu de sierteelt. Het is nog volop winter, maar we maken ons al klaar voor het voorjaar. In het voorjaar begint iedereen aan zijn grote lenteschoonmaak en worden de bloemen weer in huis gehaald. Dan is het noodzakelijk dat de processen van bloemenveiling tot de bloemen op tafel goed verlopen.

Logistieke processen in de keten moeten geoptimaliseerd worden. In de sierteelt gaan bloemen van de veiling, mee met de leverancier naar de klant, om daar vervolgens verkocht te worden aan de consument. Emballage, zoals fusten en stapelkarren worden gebruikt om de bloemen te vervoeren. Een proces waar veel administratie bij komt kijken, want alle emballage moet geregistreerd worden. Er gaat veel communicatie over en weer van de bloemenveiler naar de klant. Vragen zoals ‘Waarom mis ik nog 10 fusten?’ en ‘Waar zijn mijn stapelkarren?’ passeren de revue. Klant A weet zeker dat hij die 10 fusten heeft meegestuurd, want dat staat in zijn Excelbestand en klant B heeft net de stapelkarren met de leverancier meegegeven.

Communicatie- en administratieproblemen die niet alleen in de sierteelt spelen. Daarom hebben wij aan Avalanche, Avalanche TrackOnline Exchange toegevoegd. Hierin kunnen jouw klanten, gratis met TrackOnline Go, meekijken in de administratie. Zij zien de transacties en saldo’s, die ze met jou hebben. Bovendien is bellen en mailen verleden tijd! Chat nu direct via de koppeling van Avalanche en TrackOnline. Er is een chatfunctie toegevoegd, zodat je nu met jouw klanten realtime kan communiceren in de software. De communicatielijnen worden korter, papierenadministratie is niet meer nodig en de samenwerking met jouw klanten verbeterd. Bovendien kunnen jouw klanten met TrackOnline Go, ook hun eigen administratie verwerken in de software.

In het kort, wat zijn de voordelen van een digitale samenwerking met Avalanche Exchange:

  • Nauwkeurigere administratie
  • Eén platform
  • Snellere communicatie met klant en leverancier
  • Sneller saldo bevestiging
  • Transparantie naar leverancier en klant
  • Papierloze administratie
  • Realtime inzicht in transacties
  • Betere samenwerking